Lucia Douwes- Dekker- Ann Sophia

Boekentip:






Flaptekst:
Drie essentiële zaken voor geluk in dit leven zijn: iets te doen te hebben, iets om van te houden, en iets om voor te hopen. - Joseph Addison, Engels politicus, schrijver en dichter Na haar vaders mededeling dat het kapitaal in de familiebank door verkeerde investeringen is verdampt, moet Ann Sophia Bentinck van Voorst tot haar grote frustratie in haar eigen levensonderhoud voorzien.

Ze vindt een baan in een wereldvermaard hotel in Amsterdam, waar ze dagelijks geconfronteerd wordt met de blasée houding van gefortuneerde gasten. Haar puissant rijke vrienden nemen haar ‘werk’ nauwelijks serieus en haar ouders vertrekken naar Amerika. Ann Sophia’s bevoorrechte en zorgeloze leven waarin geld nooit een rol speelde, is plotsklaps veranderd. Via zijn adviseur vraagt een zakenmiljonair Anns hulp om zijn familie te fêteren op een waar jetsetleven in de Mediterranée.


Voor iedereen aan boord van het luxejacht de Mabruk III betekent de reis een confrontatie met bestaande zekerheden, niet alleen voor deze familieleden en de internationale crew. Ann Sophia’s adellijke opvoeding botst met die van de nouveau riche, met haar nieuwe liefdes en met de essentie voor het vinden van geluk.



Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Thriller Recensie: Loes den Hollander - Geloof mij nooit.

De Camino - Anya Niewierra - De recensie