Binnenkort: Pepper Kay- Maalstroom & Drakenspoor

Binnenkort:

Titel: Maalstroom 
Auteur: Pepper Kay
Uitgeverij: Futuro Uitgevers
Genre: Fantasy



Ontvangen van Futuro Uitgevers, waarvoor dank!




Beste lezers,

Via Twitter vroeg Futuro mij of ik bekend was met Pepper Kay en of ik het leuk vond, om 2 boeken te lezen. Natuurlijk..wat leuk! Ik kreeg 2 boeken toegestuurd. Het is een genre wat ik normaal niet lees..dus een "out-of-the-box-momentje."







Pepper Kay

Pepper Kay heb ik onlangs ontmoet en is een hartelijk en vriendelijk persoon.  De auteur te mogen ontmoeten geeft net dat extra tintje aan het boek. Zij is de schrijversnaam van Liesbeth Korsman. Als vertaler van technische documentatie is zij al lang bezig met taal. In 2010 ontdekte zij pas echt haar voorliefde voor het schrijven van verhalen. Inmiddels heeft ze 7 boeken geschreven 5 daarvan zijn uit de Sf-serie, over privédetective Kit Guardner.


Maalstroom: boek 5 uit de serie


Als interstellair privé-detective Kit Guardner bezig is met een saaie surveillance opdracht in de lokale supermarkt, wordt deze overvallen. Wanneer ze weer bijkomt, ligt ze in het ziekenhuis en kan ze zich niets anders herinneren dan het lopen van eentonige rondjes door de winkel. De behandelend arts vertelt haar dat ze waarschijnlijk het slachtoffer is geworden van een partydrug en dat het geheugenverlies van tijdelijke aard zal zijn. Maar waarom is er dan een toxine in haar bloed aangetroffen waarvan de oorsprong onbekend is? En waarom blokkeren haar hersenen bepaalde herinneringen? En waarom zou ze een partydrug innemen als ze nooit naar dancefeesten gaat? En wat heeft dat met die overval te maken? Om niet gek te worden van de vragen die door haar hoofd spoken, gaat ze op onderzoek uit.





Drakenspoor: een wereld met magie


De villa waar Chris van Toorop is opgegroeid moet worden verkocht. Samen met zijn halfzus Felice gaat hij aan de slag om de inboedel te inventariseren en een veiling te organiseren. Het leidt zijn aandacht een moment af van de angst om net als zijn ouders ten prooi te vallen aan een ongeneeslijke ziekte. Tijdens het leeghalen van de zolder vindt hij een verzameling drakenbeeldjes en een loden kistje.
Het kistje intrigeert hem en hij neemt het mee naar huis. Vanaf dat moment wordt hij geplaagd door vreemde dromen en kan hij realiteit en fictie bijna niet meer uit elkaar houden. Zijn vrienden beginnen hem te ontlopen en de eenzaamheid wakkert zijn angsten verder aan. Dan gebeurt er iets wat zijn hele leven op zijn kop zet....


Dit is het zevende boek van Pepper Kay. Vijf daarvan maken deel uit van de SF-serie over interstellair privé-detective Kit Guardner: Maalstroom, Doodvonnis, Vuurstorm, Slangenkuil en ID-crisis. 


Binnenkort op dit blog.

Nog even geduld, want deze maanden zijn druk in lezersland!

groeten,
Annette Overvoorde
Birdy's Boeken




Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Thriller Recensie: Loes den Hollander - Geloof mij nooit.

De Camino - Anya Niewierra - De recensie