Lucht- Lara Reims- Blogtour #1

 De blogtour, van Lucht!



Beste lezers,

De blogtour voor het mooie jeugdboek LUCHT is in volle gang. Auteur Lara Reims is een liefhebber van nieuwe technische snufjes en futuristische scenario's, en dat is hier weer helemaal in goed gekomen. Kijk je mee?

De auteur

Lara Reims schrijft met uitzicht op Boekarest, waar ze in 2019 ging wonen. Daarvoor woonde ze jarenlang in Parijs. Tien jaar geleden verhuisde ze van Amsterdam naar Frankrijk en vervolgens dus naar Roemenië, waar ze nu leeft, leest en schrijft.

Als kind wilde ze het liefst in een bibliotheek wonen. Soms bleef ze stil in een hoekje zitten, verscholen achter een boek, tot sluitingstijd, hopend dat ze haar zouden vergeten zodat ze de nacht door kon brengen met alle verhalen om haar heen.

Lara’s liefde voor jeugdboeken begon bij Abeltje, Ronja, de boeken van Tonke Dragt, J.K. Rowling en Philip Pullman. Ze is gefascineerd door de razendsnelle ontwikkelingen van de techniek die ons leven op korte en lange termijn ingrijpend zullen veranderen. Over wat al deze veranderingen met de mens doen gaat haar debuut, waarin de hoofdpersoon te maken krijgt met een wereld die onwaarschijnlijk lijkt, maar dichterbij is dan je denkt.

Lara’s debuut Upgrade viel meteen op bij de Jonge Jury. Ze werd genomineerd voor de debuutprijs, die in juni 2020 zal worden uitgereikt. Haar trilogie wordt in maart compleet gemaakt. Momenteel werkt ze aan haar eerste jeugdboek en een nieuwe Young Adult. Lara werkte belangeloos mee aan Thuisloos.

Het verhaal van Romi en Ciro: Lucht

Romi woont op Mars, Ciro woont op aarde. Ze weten niet van elkaars bestaan. Tot ze op een dag contact met elkaar krijgen. Hoe dat kan, begrijpen ze niet. Via korte gesprekjes die nauwelijks door sterrenruis en meteorietenstormen heenkomen, leren ze elkaars wereld kennen.

Bestaan ze alleen in elkaars hoofd, of zijn er dingen mogelijk waar zij niet van weten?

Voor liefhebbers van spannende toekomstverhalen over jongeren in een veranderende wereld.

Blogtour

Voor dit prachtige boek is weer een mooie blogtour georganiseerd. Op diverse blogs kan je dan meer lezen over het boek en wat zij er van vonden. Op de poster bovenaan vind je alle deelnemers. 


Veel plezier! 


Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken


 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

De Camino - Anya Niewierra - De recensie

Thriller Recensie: Loes den Hollander - Geloof mij nooit.